معصومه خزایی – افرا ورزش: انجمن هاکی روی یخ یک گام بلند از تمام فدراسیونها و انجمنهای ورزشی کشور پیش است نگاه حرفهایشان به تیمهای رده پایه و مقوله آموزش از آن اتفاقات خوبی است که در ورزش ما کمتر دیده می شود.
کاوه صدقی که به شدت دغدغه این ورزش را دارد فردا را از امروز میسازد. او با به خدمت گرفتن مربیان مطرح دنیا تلاش میکند استعدادهای برتر را با اصول حرفهای دنیا و زیر نظر مربیان برجسته پرورش دهد تا کودکان و نوجوانان امروز، ملی پوشان حرفهای فردای هاکی باشند.
اما این تنها هدف رئیس انجمن از جذب مربی خارجی نیست. او از هر مربی که به ایران آورده نهایت بهره را میبرد و در مدت حضورشان از آنها، هم به عنوان مربی هم به عنوان مدرس استفاده میکند.
موردی که بارها در فوتبال خطاب به مسئولین مربوطه نوشتیم که وقتی مربی باکیفیت خارجی جذب میکنند مربیان جوان و مستعد فوتبال کشور را در کنار مربی خارجی قرار دهند تا علم روز دنیا را بیاموزند و فوتبال کشور را متحول کنند، اما بسیاری از مربیانی که بازیکن مطرحی بودهاند، حاضر نمی شوند دستیار باشند و پله های ترقی را یک به یک و اصولی بالا بروند.
در هاکی روی یخ اما فکرها حرفه ایتر و نگاهها منطقیتر و علمیتر است. فرزاد هوشیدری کاپیتان و مربی تیم ملی بدون هیچ ادعایی کنار مربیان میایستد و با جان و دل میآموزد و اعظم سنایی و سایر مربیان در ردههای مختلف سنی نیز همینطور بی ادعا میآموزند و آموزش میدهند.
جمعه شب در پیست یخ ایرانمال بازی تدارکاتی بین دو تیم ملی بزرگسالان و جوانان با دو هدف مهم برگزار شد تا نیکولای کزینتسوف بازی دختران ملی پوش مان را نظاره کند.
اول بدان خاطر که بر اساس توانمندی بازیکنان تمرینات تیم ملی، آنها را ارزیابی کند و دوم به این منظور که سطح دانش فنی مربیان تیم های ملی اعظم سنایی مربی تیم ملی بزرگسالان و نگار خرم مربی تیم جوانان را مورد سنجش قرار دهد.
اما نکته طلایی که هدف از نگارش این مطلب است تصمیم اعظم سنایی در انتخاب ترکیب تیم است. او اجازه داد دروازبان اول تیمش در تیم جوانان بازی کند و نقش موثری در برد دو بر یک جوانان داشته باشد.
سنایی میتوانست برای حفظ اعتماد به نفس تیم جوانان، یکی دو بازیکن تیمش را به جوانان بدهد و دروازبان اولش را حفظ کند تا شانس تیمش برای کسب پیروزی را افزایش دهد اما او ترجیح داد آرزو ایزدی رو در روی بزرگسالان بازی کند تا هم تیم جوانان که به لحاظ تجربه در سطح پایینتری بودند ، غنیتر شوند، اعتماد به نفسشان بالا رود و هم آرزو ایزدی رو در روی تیم بزرگسالان محک جدیتری بخورد.
اگر چه تک تک بازیکنان هر دو تیم زیبا، جذاب و هجومی بازی کردند و تیم جوانان سراسر انگیزه بود و با تمام توان در پی کسب پیروزی، اما نمیتوان از نقشِ تفکر حرفهای سنایی در ایجاد اعتماد به نفس و انگیزه در بازیکنان تیم ملی جوانان و بزرگسالان گذشت.
جوانان میخواستند از سد بازیکنان با تجربه بگذرند و توانمندی های خود را نشان بدهند و بازیکنان بزرگسالان می خواستند به هم تیمیشان گل بزنند تا با گلزنی به بهترینگلر آسیا قدرت خود را به رخ بکشند!
سنایی می توانست مانند مربیانی که نمونه آن را به وفور در فوتبال میبینیم، نتیجهگرا باشد، آرزو ایزدی را حفظ کند تا پیش چشم کاوه صدقی و کزینتسوف روسی قدرت و انسجام تیمش را بالاتر ببرد و پیروز میدان شود اما فارغ از آنکه مربی تیمِ روبرو، یکی از هم تیمی های سابق او و شاگرد فعلی اش در تیم ملی است، فارغ از آنکه رئیس انجمن هاکی روی یخ و مربی روسی در vip نشسته اند تا دانش فنی او را ببینند، به آینده هاکی و به شاگردانش فکر کرد که باید با یک بازی تمام عیار محک بخورند؛ بازیکنان جوان، رو به روی یک گلر باتجربه و گلر تیم ملی، رو به روی مهاجمان سرعتی و تکنیکی که قصد دارند دروازه او را باز کنند…
نگاه حرفه ای اعظم سنایی را اگر مربیان فوتبال داشتند هر جام جهانی همان دور اول حذف نمی شدیم! سنایی دختر سختکوشی است که با خوش قلبی به هنگام بالا رفتن، دست هم تیمی هایش را نیز می گیرد و این البته از ویژگی های بارز و درخشان تمام آنهایی است که با کاوه صدقی کار می کنند.
سنایی کاپیتان دیروز و مربی امروز تیم ملی هاکی روی یخ با نگاه حرفه ای که دارد با هوش سرشار و علاقه ای که به پیشرفت این ورزش و شاگردانش دارد مربی بزرگی می شود که هاکی در سایه توانمندی های او و با حمایت های بی دریغ کاوه صدقی پله های ترقی را سریع تر طی کند.
اشاره چند باره ما به نام کاوه صدقی به خاطر آن است که او با تمام وجود برای پیشرفت هاکی روی یخ تلاش میکند، او خودش را که سرمربی تیم ملی بود با حکم خودش به عنوان رئیس انجمن هاکی، برکنار میکند و با هزینه شخصی مربی خارجی استخدام و به جای خودش منصوب میکند تا هاکی روی یخ پیشرفت کند.
آیا نمونه ای از این جنون، عشق و دلدادگی را در مسئولین و مربیان رشته ورزشی دیگری سراغ دارید؟