6
پایان زندگی برای والیبالیست تاج

درگذشت ژاله سیدهادی زاده، با یاد بانکوک

  • کد خبر : 102336
  • 20 بهمن 1403 - 9:09
درگذشت ژاله سیدهادی زاده، با یاد بانکوک
ژاله سیدهادی زاده ملی‌پوش اسبق والیبال زنان ایران و باشگاه تاج چشم از جهان فرو بست تا یکی دیگر از ستارگان گذشته به خاطرات بپیوندد.

به گزارش افرا ورزش، ژاله سیدهادی زاده عضو تیم ملی والیبال زنان، پیش از انقلاب بود که 17 بهمن در 82 سالگی در آلمان درگذشت.

ستاره سال‌های دور والیبال ایران در بازی‌های آسیایی 1966 بانکوک همراه با تیم ملی روی سکوی سوم این بازی‌ها قرار گرفت. اتفاقی که پس از آن هرگز تکرار نشد.

ژاله سیدهادی زاده در 18 آبان سال 1321 در تهران متولد شد. در آن زمان، ورزش دختران نخستین گام‌هایش را بر می‌داشت و دبیرستان‌ها هسته اولیه توسعه ورزش دختران در ایران بودند.

این چنین بود که ژاله در دبیرستان انوشیروان دادگر برای نخستین بار با والیبال به طور جدی عجین شد و استعدادش سبب شد بلافاصله از سوی مربیان ورزش دبیرستان دادگر به باشگاه تاج معرفی شود.

رشته اول ژاله، دوومیدانی و مواد پرتاب دیسک و پرش ارتفاع بود اما مسیر او تغییر کرد. سیدهای زاده در گفتگویی عنوان کرده است:

آن زمان پانزده، شانزده ساله بودم و مسابقات بین مدارس روزهای جمعه برپا می شد که برای من پر از هیجان بود. مربی ورزش من، خانم پارینه از بازی من در تیم والیبال خوشش آمده بود و به من توصیه کرد این رشته را ادامه دهم.

در یکی از مسابقات مدارس آقای جانان‌پور از تیم تاج (سابق) من را دید و من را به این باشگاه دعوت کرد. دولت نیک منش آن زمان بزرگتر، راهنما و مربی ما بود.

مسیر رشد فنی او زمانی به نقطه عطف رسید که در سال 1342 رسما بازیکن تاج در لیگ تهران و مسابقات قهرمانی کشور شد.

تیم والیبال تاج در سال 1344 | ژاله سیدهادی زاده نفر چهارم از راست در ردیف ایستاده

در آن دوران، والیبال همپای فوتبال در جایگاهی مهم در ورزش کشور قرار داشت. ژاله سیدهادی زاده نیز جزئی از نسلی بود که در آغاز دهه 40 والیبال زنان را در ایران شکل دادند.

پست بازی ژاله، پاسور بود و بدین ترتیب او توانست با درخشش در تاج، به ترکیب تیم ملی برای مرحله انتخابی المپیک 1964 توکیو و نیز بازی‎های آسیایی بانکوک راه یابد.

حضور در بانکوک برای او و تیم ملی، خاطره‌انگیز شد. آن‌ها در حالی مدال برنز بازی‌های آسیایی را کسب کردند که احتمالا فکر آن را هم نمی‌کردند که اولین مدال، آخرین آن‌ها باشد.

سیدهادی زاده درباره آن مدال می‌گوید:

این افتخاری بزرگ و محونشدنی در خاطر من و سایرین بود. وقتی از بانکوک به تهران برگشتیم استقبال باشکوهی از ما شد. من اولین نفر از هواپیما خارج شدم و عکس رنگی آن لحظه از من را پشت اطلاعات هفتگی چاپ کردند.

سیدهادی زاده در سال 1350 همراه با تاج قهرمان والیبال ایران شد و سپس با خداحافظی از این رشته به عنوان بازیکن، مربیگری را آغاز کرد و در تیم‌های پایه تاج و همچنین استعدادیابی در تیم ملی فعالیت کرد.

پس از وقوع انقلاب، وی فعالیت شاخصی در حوزه والیبال نداشت اما به عنوان یک پیشکسوت به مراسمات دولتی تجلیل از ستارگان گذشته والیبال دعوت می‌شد.

آخرین باری که ژاله سیدهادی زاده در یک رویداد عمومی دیده شد، اردیبهشت 1403 در مراسم صندوق اعتباری حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش کشور بود.

این پیشکسوت والیبال زنان ایران در 17 بهمن 1403 در حالی که در آلمان حضور داشت از دنیا رفت.

لینک کوتاه : https://afravarzesh.ir/?p=102336

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.